Bladspiegel, pregen, PMS Pantone, paskruis, stansen, full colour, achterplat, Biotop, stansvorm, gekartonneerd-gelijk-af, rillen, offset, gesatineerd papier, laminaat, wikkelslag, raster, overvul, looprichting, katern, brocheren, snijden, plano, inslagschema, CTP, duotoon, brunnerstrip, kapitaaltje en vierkleurenpers.

Hierboven staat een kleine opsomming uit een grote reeks van termen die gebruikt worden bij het produceren van drukwerk. Wellicht kent u er een paar of zelfs meerdere. Professioneel drukwerk vereist vakmanschap en steunt op de pijlers kennis, kunde, ervaring en hoogwaardige apparatuur. Rikken Print heeft alles in huis en kan u het gehele drukwerktraject, van schetsidee tot aan het uiteindelijke product, van raad en daad voorzien. Hoe vroeger wij in het (creatieve) proces mee mogen denken des te meer profijt u trekt uit het brede scala aan mogelijkheden bij Rikken Print.

 

De kwaliteit van het drukwerk kan al door kleine zaken rigoureus worden beïnvloed. Een voorbeeld: de looprichting van het papier bepaalt of een boek of brochure perfect open blijft liggen. Wanneer de looprichting haaks op de rug staat valt het boek of brochure niet mooi open of dicht. Zo maakt alleen al een kwartslag draaien van het papier op de drukpers een wereld van verschil. Kortom: goed drukwerk verdient professionele aandacht!

Digitaal printen

Afhankelijk van een aantal factoren is soms digitaal printen technisch en/of financieel  een betere optie dan offset drukken. Ook hiervoor heeft Rikken Print alle kennis, kunde, ervaring en hoogwaardige apparatuur in huis. Bekijk de mogelijkheden onder de menu item ‘digitaal’.