Sanquin Bloedvoorziening is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Daarnaast speelt Sanquin een belangrijke rol in de transfusiegeneeskunde. Sanquin is in 1998 ontstaan uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en het Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis (CLB). 

De naam Sanquin is een verwijzing naar de letterlijke betekenis van het woord bloed in het Frans (sanguine) en het Latijn (sanguis). De juiste uitspraak van Sanquin is 'Sankwien'. Het beeldmerk van Sanquin is een pelikaan met een druppel bloed in de borst. Het beeld verwijst naar de legende van de kroeskoppelikaan. De pelikaan is al sinds de Middeleeuwen het symbool van altruïsme en barmhartigheid. Volgens de legende pikte de kroeskoppelikaan haar borst open om haar hongerende jongen met haar eigen bloed te voeden. De pelikaan staat voor Sanquin ook symbool voor de onbaatzuchtige bloeddonaties van de Nederlandse donors.

 

Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van Sanquin is een kleurrijk boekwerk uitgegeven over de net zo kleurrijke geschiedenis van deze organisatie. Schokker Grafisch Ontwerp/Media Design is verantwoordelijk voor de vormgeving. Voor een passende uitstraling is in overleg met Rikken Print gekozen voor een full colour binnenwerk gedrukt op Core uncoated wit, 140 grams. De omslag (Keykolour original tangerine, 300 grams) is voorzien van tekst- en beeldelementen met spotvernis en een met lasertechniek uitgesneden pelikaan. De speciale ‘ota-binding’ zorgt ervoor dat de publicatie perfect open blijft liggen.

Creatief meedenken

Naast het creatief meedenken en adviseren in de concept- of ontwerpfase heeft Rikken Print de professionele kennis en kunde in huis om zorg te dragen voor de vormgeving en/of opmaak.