Deze mooie uitgave van het GOC staat in het teken van een 360 graden perspectief op ontwikkelingen in de grafische branche, de economie, de arbeidsmarkt en de daarbij gesignaleerde trends. 

Wat kun je dit jaar verwachten in de publicatie Trends in de creatieve industrie? Om te beginnen een buitengewone vormgeving (die te maken heeft met de titel van deze uitgave). Daarnaast bevat ook deze Trends weer een degelijke analyse van de ontwikkelingen in de verschillende sectoren en de arbeidsmarkt. Wist je al dat de creatieve industrie tot de meest innovatieve sectoren behoort, maar de meeste moeite heeft om dat ook te verzilveren? Of dat het bedrijfsresultaat van gamebedrijven in 2013 steeg, terwijl dat van zzp’ers in die sector daalde?

 

Werken in de netwerkeconomie

Het themadeel gaat over ‘werken in de netwerkeconomie’. Baanzekerheid weg, permanent reorganiseren, keiharde concurrentie op de arbeidsmarkt, diffuse verantwoordelijkheden en je team wordt een duiventil… het is vragen om problemen.

 

Maar de netwerkeconomie staat voor de deur, dus is het hoogste tijd om je voor te bereiden en de uitdagingen aan te gaan. De netwerkeconomie brengt meer onderlinge concurrentie en gevaar van uitsluiting, maar ook meer zelfstandigheid, ontplooiing en toegang tot meerdere netwerken. De organisatie van de toekomst heeft een gedecentraliseerde, losse en open organisatievorm en is daardoor heel flexibel.

Bron: www.goc.nl

 

De creatieve vormgeving door ontwerpbureau PXL (www.pxl.nl) volgt de titel van dit boekwerk. Na iedere pagina draait de inhoud een aantal graden om na verloop van leestijd weer op 360 of 0, zoals je wilt, graden uit te komen. ‘Best vreemd’, aldus Theo Basten de directeur van drukkerij Rikken Print, ‘meestal moet alles zo strak en recht mogelijk, nu mochten wij er letterlijk een draai aan geven. Het was bijzonder om zo’n speciaal vormgegeven uitgave te mogen drukken.’

De werknemers van Rikken Print zijn gekwalificeerd en hebben brede ervaring. Naast persoonlijk, creatief en vakkundig advies biedt Rikken Print diensten op het gebied van vormgeving, DTP-werkzaamheden, scanwerk, kleurbeheer en huisstijlbewaking.