De vervaardiging van ringbanden is vanwege de vele handmatige handelingen arbeidsintensief. Rikken Print heeft voor deze ‘bijzondere’ discipline een gestandaardiseerde productiemethode ontwikkeld waarbij variatie, hoge kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan.

Een ringband wordt gemaakt uit een vel karton waar om een zijde drukwerk wordt geplakt. Dit drukwerk is voorzien van een laminaat (glans, mat of met een linnenstructuur). De andere zijde wordt, zoals dat in boekbinderstermen heet, tegen geplakt met een vel passend gekleurd papier. Dit geeft een mooie afwerking en zorgt ervoor dat de kartonnen kern niet krom trekt. Daarna wordt het geheel nauwkeurig op twee plaatsen gerild waardoor scharnierpunten ontstaan om de rug, voor- en achterplat te vormen. Als laatste wordt zorgvuldig het mechaniek met klinknagels aan het achterplat bevestigd.

 

Ringbanden kunnen ook geheel in PVC worden uitgevoerd of voorzien worden van diverse accessoires zoals visitekaart-, cd-, of documenthouders.

Vullingen

Tevens produceert Rikken Print vullingen voor de ringbanden, zowel met offset druk als geheel digitaal. Standaard of bijzonder vorm gegeven tabbladen, normale of afwijkende formaten binnenwerk, vraag naar de mogelijkheden.