De Spoorhoek, een buurt tussen het centrum van Arnhem en de spoorlijn, zit vol sporen van het verleden.

Het Spoorboekje is het resultaat van een ware speurtocht naar de herkomst van die sporen. Het schetst anderhalve eeuw leven in deze buurt aan de hand van foto’s, familieverhalen en bedrijfsgeschiedenissen en laat zien hoe intens overlevingsdrift, ondernemersgeest, sociale betrokkenheid en creativiteit altijd met elkaar verweven zijn geweest. En ook hoe, ondanks allerlei tegenslagen, telkens weer mensen uit alle windstreken er onderdak en ruimte hebben gevonden om hun talenten te ontwikkelen en hun brood te verdienen.

 

Dit mooie boekwerk is onstaan uit een samenwerking tussen Harald Rieter van Loep ontwerp (verantwoordelijk voor de vormgeving) en Jolanda Keesom (schrijfster). De aanleiding tot deze samenwerking was een toevallige ontmoeting met Jolanda waarna bleek dat zij in het pand van de overgrootvader van Harald woont aan de Spoorwegstraat in Arnhem en Harald een archief vol interessant materiaal had over de periode dat zijn overgrootvader in de Spoorhoek woonde en er een ‘echt grootstadsch warenhuis’ runde. Jolanda liep al lang rond met een plan om een boek te maken over verhalen en geschiedenis uit de buurt. Het resultaat is een prachtig door Rikken Print gedrukt boek met mooie persoonlijke verhalen en uniek fotomateriaal. Het Spoorboekje is te koop bij Loep ontwerp, de Werkgroep Spoorhoek of boekhandel Hijman Ongerijmd in het centrum van Arnhem.

Creatief meedenken

Naast de daadwerkelijke productie, het creatief meedenken en/of adviseren in de concept- of ontwerpfase heeft Rikken Print de professionele kennis en kunde in huis om zorg te dragen voor de vormgeving en/of opmaak.