Certificering gaat verder dan het behalen van een certificaat en maakt direct deel uit van de individuele en zakelijke verantwoordelijkheid. 

Kwaliteitszorgsysteem

Economisch groei en kwaliteit gaan hand in hand. Om deze gedachte vorm te geven heeft Rikken Print, in het kader van duurzame ontwikkeling, een goed werkzaam kwaliteitszorgsysteem ontwikkeld. Dit waarborgt de kwaliteit in een controleerbaar systeem met vaste structuren, standaarden en normen.

 

FSC® Certificaat

De Forest Stewardship Council (FSC®) zet zich in voor verantwoord bosbeheer. Hiervan is sprake wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten van bosbeheer. Het is uniek dat FSC® gesteund wordt door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. Hout- en papierproducten afkomstig uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar een het FSC®-label. Dit label wordt alleen verkregen als alle schakels in een handelsketen kunnen aantonen dat deze voldoen aan de FSC®-regels.

 

Al vele jaren is Rikken Print een FSC®-gecertificeerde drukkerij. Dit past uitstekend in ons beleid voor duurzaamheid, maatschappelijke verantwoording en passie voor het milieu. De missie van Rikken Print om het onderscheid te maken door bewust bezig te zijn met mens, milieu en leefomgeving wordt mede hierdoor kracht bijgezet.

Natuurlijk

Regelgeving en certificering zijn uitstekende middelen om ‘groene’ doelen te bereiken. Rikken Print streeft van nature en uit volle overtuiging  duurzaamheid na voor een leefbare toekomst.