Simons en Boom is een grafisch ontwerpbureau uit Arnhem. Zij helpen grote en kleine organisaties hun verhaal visueel te communiceren door middel van onderscheidende concepten en heldere vormgeving. Simons en Boom richt zich op drukwerk en webdesign en maken o.a. huisstijlen, websites, campagnes en magazines.

In het kader van het Chinese jaar van het paard (2014) heeft dit ontwerpbureau een speciaal ogend notitieblok uitgegeven. Het voorplat van natuurkarton is voorzien vaan een preeg in de vorm van een hoefijzer als verwijzing naar deze edele viervoeter.

 

Na een brainstormsessie met Rikken Print wordt voor een binnenwerk vervaardigd uit 100% gerecycled papier gekozen, aan een zijde bedrukt met lijnen en beide zijden bedrukt met een kantlijn van 1 cm breed. Zowel bedrukking als het ingewerkte leeslint zijn in de huisstijlkleuren van Simons en Boom. Een speciaal visueel effect wordt verkregen door gebruik te maken van een los voor- en achterplat (3 mm natuurkarton). Hierdoor worden de katernen met de blauwe kantlijnen en bindwijze goed zichtbaar (genaaid – gebrocheerd). 

FSC-keurmerk

Rikken Print is in het bezit van het FSC-certificaat en gebruikt alleen papiersoorten die voldoen aan het FSC-keurmerk. Zo wordt gegarandeerd dat de grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast is Rikken Print ISO 14001 (milieumanagement) en ‘duurzaam inkopen volgens overheidsnormen‘ gecertificeerd.